Shades of yellow

Infinitas Learning

Noordhoff, onderdeel van Infinitas Learning, is de grootste educatieve dienstverlener in Nederland met bekende uitgaves als Getal & Ruimte en De Bosatlas. Voor hun vestiging in Utrecht kozen zij voor een gloednieuw kantoorpand van architect Paul de Ruiter, ontworpen volgens de WELL Building Standard. Een plek die aansluit bij hun waarden, merken en hun ambitie om de bedrijfscultuur te evolueren.

Het nieuwe interieur is ontworpen door het ontwerpteam van Mars Interieurarchitecten, waar ik onderdeel van was, samen met Studio Vive.

Opgave   Interieurontwerp kantoor
In opdracht van   Mars Interieurarchitecten

Klant   Infinitas Learning / Noordhoff
Ontwerp en uitvoering   2021 – 2022

Oppervlakte   1200 m²
Aannemer   Pelser
Bouwmanagement  
draaijer+partners

Fotografie   Jan de Vries

Kenmerken

Een enorme gele spiraalvormige trap (Helix) in het atrium vormt het dna van dit gebouw waar de ruimtes in open verbinding staan met elkaar. Dit bracht verschillende uitdagingen met zich mee op het gebied van akoestiek, klimaat, privacy en identiteit. Wij bedachten een interieurconcept dat op alle onderdelen een oplossing bood. Ook de eisen vanuit de WELL standaard werden zorgvuldig geïntegreerd in ons plan om maximaal bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van de medewerkers.

Interieurconcept

De basis van het ontwerp is een enorme divider die de grote open ruimte aan twee kanten akoestisch afsluit, zonder afbreuk te doen aan het gebouwconcept. Opgebouwd uit drie duurzame en herbruikbare basismaterialen; hout, glas en metaal in verschillende ‘shades of yellow’ combineert de divider esthetiek en functie op efficiënte wijze. De contour biedt een diversiteit aan werk-, overleg- en concentratieplekken die variëren in schaal en dynamiek. Een belangrijke eis vanuit de opdrachtgever gezien de verschillende entiteiten en werkzaamheden die binnen Infinitas Learning op deze plek samenkomen. Door de positionering en materialisering van de wand, die grotendeels uit glas bestaat, komt er overal in het kantoor voldoende daglicht binnen. Alle werkplekken bieden zicht op buiten en op groen. De betonnen vloer van het casco is omarmd als eindafwerking en de compositie van de divider en andere binnenwanden is afgestemd op het bestaande plafond. Veel van het meubilair is hergebruikt en voor een goede balans tussen dag-en sfeerlicht is op een aantal plekken individueel regelbaar kunstlicht toegevoegd in warme kleurtinten.

Neem contact met me op voor meer info!

mail@evelinewithagen.nl
06 43 003 889

© 2022 Eveline Withagen

Volg me hier