Maasziekenhuis Pantein

Oogheelkunde

Bureau Vooges ontwikkelde een nieuwe polikliniek Oogheelkunde voor Maasziekenhuis Pantein in Beugen/Boxmeer. Niet in het hoofdgebouw, maar ruim opgezet in het kantoor ernaast.

Op basis van een grondige analyse van de verschillende zorgprocessen, bedacht Vooges een nieuwe ruimtelijke structuur, om zorgeloos te kunnen werken in deze moderne polikliniek. Niet met carrousels die draaien om de oogarts, maar kamers rond wachtpleinen, waartussen patiënten soepel bewegen en medewerkers en artsen samen flexibel en efficiënt druppelen, meten en behandelen.

In de fase van het definitief ontwerp ben ik toegevoegd aan het ontwerpteam. De goed doordachte functionele indeling is in nauwe samenwerking met Bureau Vooges tot leven gebracht met moodboards en vervolgens met concrete keuzes voor materiaal, kleur, (maatwerk)meubilair en verlichting. De afdeling is hiermee aantrekkelijk gemaakt met een tijdloos interieur dat de zeer professionele en warme uitstraling van de afdeling extra benadrukt.

Directievoering, installatieontwerp, projectmanagement: Reichealth
Aannemer: BAM
Projectinrichting: Aarts & Co
Maatwerkmeubilair: Hoogendoorn MBI

De foto’s zijn op de site van Bureau Vooges te zien. 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? 

Mail of bel me gerust!
mail@evelinewithagen.nl
06 43 003 889

© 2024 Eveline Withagen