Appartement Ajaxstraat

Opdrachtgever Irma en Peter

Opdracht Meubelontwerp eet- / werkplek

Uitvoering Nog niet uitgevoerd

 

Irma en Peter zijn beide zelfstandig ondernemer en werken vanuit huis: een appartement waar ze nog maar net zijn ingetrokken. Het meubilair uit het vorige huis is mee gegaan, maar niet alles komt hier tot z’n recht. Op het klassieke (uit de tijd van de vulpen) bureau staan twee schuin gepositioneerde 27″ beeldschermen. De vormgeving van het bureau is voor de huidige toepassing functioneel en ergonomisch opzicht niet geschikt. Bovendien oogt het geheel zwaar op de donkere visgraatvloer en kan het bureau in de huidige situatie maar op één manier worden neergezet, waardoor er geen ruimte meer is voor een aparte eettafel. Tijd voor een oplossing!

Wat moet het worden?
Voordat we besluiten dat het werkstation op dezelfde plek in de woonkamer moet blijven staan, stel ik verschillende mogelijkheden voor. Maar nee, op andere gedachten kon ik ze niet brengen. Voor Irma en Peter stond het uitgangspunt eigenlijk al vast. Ze wilden heel graag een wandkast met een haaks geplaatste tafel die als eet- én werkplek kon dienen. 

Hoe en waarom
De wandkast bevat bergruimte voor orders en een printer. Tijdens familiebijeenkomsten kunnen de beeldschermen achter twee gelijkliggende schuifdeuren worden geplaatst. Voor een meer ruimtelijk effect is het rechterdeel van de kast is met vakken opengewerkt. Achter de kast is een schuifdeur geplaatst die de woonkamer kan afsluiten van de gang.

De tafel van massief eikenhout bevat een centraal weggewerkte goot voor aansluitingen en kabels. Als de beeldschermen zijn opgeborgen valt nauwelijks op dat deze voorzieningen zijn aangebracht. Verticale latten vormen een stabiele poot die terugliggend van de bladrand is geplaatst. De kop van de tafel ziet er daardoor luchtig uit en kan makkelijk als overlegplek met een klant of plaats voor een kinderstoel worden gebruikt. De andere zijde van het tafelblad is in de kast verankerd.

Ik hoop de uitvoering te kunnen begeleiden richting een mooi eindresultaat.

Plattegrond

Impressie

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? 

Mail of bel me gerust!
mail@evelinewithagen.nl
06 43 003 889

© 2024 Eveline Withagen